Tonfisk med curry och lime

Det här är en ovanligt lyckad variant av alla de oräkneliga jag gjort på vardagsklassikern tonfisk i curry. Snudd på identisk med den kycklingversion jag gjorde i somras och minst lika god.

Fräs 2 msk smör och pudra över 1 msk mild curry som får fräsa en stund. Vispa ner 2 msk vetemjöl, låt fräsa några minuter och tillsätt sedan 1,5 dl mjölk och 1,5 dl grädde. Låt puttra ihop och vispa sedan ned 2 msk misopasta, 1 tsk harissa (chilipasta), saften samt rivet skal av en lime. Sist blandar du i en burk tonfisk i vatten och låter bli varmt.

Mycket fin kombination av den aromatiska curryn, hettan från chili, fin syra från limen och krämig sås. Limen är verkligen vad som lyfter såsen och kan inte ersättas med citron. Serverades med basmatiris som kokats med några curryblad. Riset blev fantastiskt gott och smakrikt och jag tror ta mig tusan att det blev bättre i konsistensen också. Nästan en måltid i sig.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Tonfisk med curry och lime”

 1. 12 januari 2010 den 8:44 #

  En kombination jag inte testat, tonfisk och curry. Låter gott och kommer att testas snarast 🙂

  • 12 januari 2010 den 10:00 #

   Jag trodde tonfisk och curry var en riktig svennebannankombo. Men det kanske är för att jag själv geggat ihop det i snart ett kvartssekel.
   Himla gott hursomhelst.

 2. Kalle B
  12 januari 2010 den 13:04 #

  Jag brukar alltid berömma dina bilder, men den här gången var det sådär, eller? Det hjälper liksom inte med persiljan för att styra mina asociationer rätt… Annars skall jag testa receptet i dag, jag har issa hemma!

  • 12 januari 2010 den 15:00 #

   ”Hundspya” är ordet du letar efter.
   Inte nöjd själv, men i vintermörkret och när hunger övermannar mig blir det lite smådassiga bilder.
   För övrigt är det limerasp och inte persilja.

 3. Havstad
  13 januari 2010 den 14:33 #

  Hei, Dette var en fin blogg. Hvilken vin ville du valgt til denne retten? Hilsen Havstad, vinblogger fra Norge, http://italiavin.wordpress.com

  • 13 januari 2010 den 16:01 #

   Hej och tack!
   Din blogg är inte så dum heller!

   Till denna rätt tänker jag nog inte i första hand på vin, snarare en frisk cider eller en mildare ljus lager. Om jag tvingas plocka fram ett vin skulle det nog faktiskt vara Minerale+.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: