Vinn ett champagne-kit!

IMG_3417

Massor med helger är på väg med många tillfällen att bjuda på bubbel. Jag lottar därför ut ett champagne-kit från Vinet & Glaset till den som postar det mest behjärtansvärda argumentet i kommentarsfältet nedan.

I kitet (värde över 500 kr) hittar du en helt nyutgiven bok om de 49 miljoner bubblor du hittar i en flaska champagne som gode vännen Fredrik Schelin skrivit. Här finns också en praktisk champagnekylare som på några minuter får ner bubblet i rätt temperatur. Sist men inte minst en champagneöppnare som ger ett perfekt grepp om korken och gör öppnandet till en barnlek.

Skriv din kommentar innan midnatt på söndag första advent så är du med i tävlingen.

Helt gratis tips om hur du serverar champagne och annat bubbel hittar du här.

 

 

 

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt, champagne

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

10 kommentarer på “Vinn ett champagne-kit!”

 1. Alexander Stöbe
  28 november 2018 den 13:58 #

  För ett par veckor sen stod jag i köket och lagade en brakmiddag till min älskade och kära kära vänners lag, helt ur huvudet då internet inte fungerade, när jag kommer på(alldeles för sent) att champagnen inte är kyld (hel****)
  Fort som attans doppade jag toapapper i vatten, virade in flaskan och ställde in den i frysen. Nästan samtidigt som jag ställer in flaskan i frysen kommer jag på att jag inte vet ett smack om vad vi ska dricka(hel**** igen, internet fungerar ju inte!!)
  7 minuter senare var det dags för middag och jag fick ta fram en flaska som varken var kyld eller påläst av personen som skulle servera(jag själv)
  Hade jag däremot haft denna flaskkylare och denna underbara bok om miljontals bubblor, då kanske herrskapet hade fått smaka på kylda bubblor och lite information kring vad som fanns i glaset!
  PS. Hade jag haft en champagne öppnare kanske inte korken hade flygit rakt i bakhuvudet på Filip…

 2. Mari Eriksson
  28 november 2018 den 14:24 #

  Min underbara dotter har gift sig med en nästan lika fantastisk man och de reser på en lite ”försenad” bröllopsresa till Indien över jul och nyår. Detta skulle vara den ultimata presenten/julklappen till två av mina favoritmänniskor.

 3. Katarina
  29 november 2018 den 14:19 #

  I snart 30 år har jag känt mina fina vänner. Från de skälvande första dagarna när vi började skolan till nu, 35 år gamla och utspridda runt om i Sverige. Jag kan inte påstå att de första alkoholhaltiga dropparna vi fem drack tillsammans var av det ädlare slaget, snarare ihopstulet från föräldrarnas barskåp. Men smaken förändras som tur är och nu står bubbliga drycker på menyn varje gång vi ses. De senaste 15 åren har vi tillsammans fått 10 barn, gift oss, skilt oss, gått igenom stora förluster och studerat och jobbat på olika platser i landet. Det säger sig självt att träffarna sinsemellan då alla kunnat ses varit få. Men i april sker det vi längtat efter och sparat till i då många år. Vi ska åka till Italien och vandra i Cinque Terra, helt utan jobb, barn och äkta makar. Att på hotellrummet kvällen innan det bär iväg få bjuda på kall champagne och fira att vi stått vid varandras sidor i större delen av våra liv vore underbart. Att få skåla över hur livet blev, både gott och ont och tänka tillbaka på fem osäkra småtjejer som skapade en vänskap som skulle hålla livet ut. För en sak är säker, dessa tjejer kommer jag dricka bubbel med resten av mitt liv, de har alltid funnits där för mig och jag kommer alltid att finnas dör för dem

 4. Daniella
  30 november 2018 den 10:52 #

  En lång och tung graviditet börjar närma sig sitt slut och i februari får vi äntligen träffa en väldigt efterlängtad och svårskapad liten tjej. Storasyster längtar efter att just få bli syster. Men ingen kommer att bli gladare än jag. Det säger sig själv att det är tungt att bära på en människa, men för en sommelier att behöva avstå från provningar och champagne under nästan ett år är ingen dans på rosor. Speciellt inte med denna fantastiska sommaren. Den mentala listan över vilka viner man ska prova har hunnit bli ganska lång vid det här laget. Och jag tycker verkligen att jag har gjort ett tappert försök med alkoholfria viner, Richard Juhlin i all ära, men jag vill fira vår tillökade familj med ett glas riktigt bubbel! Detta hade blivit en riktigt trevlig present till en trött, blivande två-barns-mamma. 🙂

 5. Jenny Ingelström
  30 november 2018 den 13:00 #

  För att vi ska slippa dricka fesjonken champagne medsns vi väntar på att starten ska gå i la chsmpnoise 2019 #lecrashsuédois

 6. Helena Kristenson
  30 november 2018 den 16:21 #

  Vad saknas i mitt hem?
  Jag har en Saint-Vincent 1996 liggandes i kylen och väntar på rätt tillfälle att öppnas och en sådan flaska kräver förutom kunskapen om de 49 miljoner bubblor, en fin kylare samt en snitsig öppnare om jag skulle gå bet på korken…Med ett champagne-kit kommer mitt hem äntligen att bli komplett!

 7. Ulla-Britt Beskardes
  01 december 2018 den 10:33 #

  Det skulle vara underbart att kunna bjuda min kära lilla familj på ett härligt glas champagne nu till jul. Hoppas min önskan går i uppfyllelse.

 8. Mats
  01 december 2018 den 12:02 #

  Nu i den mörkaste tiden på året, och med barnen utflugna både för mig och hjärtevännen, är en liten boost välkommen. Och som det heter, Lite Champagne Hjälper Faktiskt.

 9. Monica Johnsson
  02 december 2018 den 19:27 #

  Först var jag barn, sedan ung. Då kunde jag varken stava eller uttala ordet ”champagne”.
  Sen blev jag vuxen. Och gravid. Sen ammade jag. Sen blev jag gravid igen. Och ammade. Helt non alcoholic i mååånga år.
  Därefter följde döttrarnas bebisår som följdes av småbarnsår som följdes av deras fruktansvärt obstinata typiska ungdomsår.
  Champagne? Då? Inte en chans. Det fanns ju knappt ork till att få i sig kafferansonen!
  Sedan flyttade först den äldsta och sen den yngsta. Äntligen blev det lugn och ro men återhämtningen har tagit sin lilla tid.
  Nu ingår Champagne i mitt vokabulär. Jag firade att det blev folk av ungarna ändå till slut med denna ädla dryck…
  Tyvärr är min kunskap om dessa ljuvliga bubblor under all kritik…
  Men gott är det!

  *hoppas på tur*

 10. Christoffer
  02 december 2018 den 21:38 #

  Jag har följt din blogg i ungefär fem års tid och har gjort till min mission att laga alla Carl Butlers recept du lagat, förädlat, hissat och slaktat. Jag tolkar tolken så att säga. Här om veckan lagade jag Rysk fiskrätt och i veckan tänker jag köra din förädlade version.
  Mitt mål är, som sagt, att beta av alla dina Butlertolkningar. 47 stycken har det blivit hittills. Om jag vinner kittet lovar jag att det 50:e är lagat när vi firar in 2019. Det är väl värt att skåla in med lite bubbel….?
  Tack för all inspiration! /C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: