Vinn en internationell vinkurs! (Vinnare utsedd)

Då var det klart! Vinnaren av vinkursen blev Jonas Karlsson Sjöberg! GRATTIS!

Den här våren har lett till stora förändringar. Många negativa men också några som kan få ett positivt utfall. Många av oss har insett att med ny teknik behöver vi inte alltid resa för att mötas. Vi kan ha möten och lära oss saker vi nätet. Online-utbildningar har verkligen fått en snabb spridning.

Här på bloggen har ni säkert märkt att jag flyttat ut min provningsverksamhet på nätet. Det har varit jättekul att få dela vinupplevelser med er bloggläsare runt om i landet – från Kiruna till Simrishamn.

Utbildningsverksamheten på Gustibus Wine & Spirit Academy har också fått anpassa sig. Vi erbjuder sommelierutbildning, ölsommelierutbildning samt kortare kurser samt kortare kurser. De flesta kurserna är i samarbete med Wine & Spirit Education Trust, en utbildningsstiftelse som finns i närmare 70 länder. Även de har fått lägga in en högre växel och gasar på med nätbaserad utbildning. Detta har lett till att Gustibus nu erbjuder ett flertal internationella vinkurser online samt vår egen nätbaserade ölkurs. Spännande och lite ovant.

Jag lottar nu ut en helt kostnadsfri vinkurs – WSET Level 1 in Wine Online – här på bloggen. Den löper under 4 veckor från den 29/6 och du läser i egen takt. I kurspaketet ingår också två liveföreläsningar via Zoom med mig samt en Q&A på slutet.

Det enda du behöver göra är att skriva en motivering till varför du är bäst lämpad att få kursen. Skriv i kommentarsfältet nedan. Jag agerar enväldig domare och meddelar vem som vann nu på söndag den 21/6. Dagen efter är vinnaren anmäld till kursen.

Det är bara att köra!

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

8 kommentarer på “Vinn en internationell vinkurs! (Vinnare utsedd)”

 1. Joacim Egestrand
  17 juni 2020 den 20:44 #

  Jag har ofta tänkt tanken att bli sommelier, det skulle vara en början. Jag tycker om att kombinera vin och mat och skulle vilja lära mig ännu mer om detta.

 2. Camilla Lindh
  17 juni 2020 den 21:15 #

  Hej,
  Vilken möjlighet, att få lotta ut en vinkurs till någon behövande rookie, och vilken lycka för vinnaren!
  Vem är jag, som är sugen på vinst i denna utlottning? Jo, jag är tjejen som de senaste åren upptäckt den här magiska vinvärlden, först genom resor ute i Europa genom olika vindistrikt, sedan hemma genom att prova mig uppåt genom hierarkin av viner, gärna sådana med historia och kärlek. Jag läser vad jag kommer över, har lätt att snöa in på saker, och berättar gladeligen för min måttligt intresserade småstadsbekantskapskrets om allt jag läser. Fram till för en tid sedan tyckte jag att, jodå det där med vin, det börjar jag att bli rätt skarp på. Så ska man inte tänka! Strax efter hade jag turen att börja extraknäcka för ett företag med vin-fokus, och polletten ramlade ned. Jag kan faktiskt nästan inget om vin! Här fick jag träffa människor som är galet större vinnördar än jag, folk som kan det där med att skilja på vingårdslägen i Chablis, rabbla producenter och deras syn på vilken fatstorlek som ger bäst viner, som vet vilka årgångar som är grymma i olika delar av världen, som kan tipsa om vin till sparris och parmesan i sömnen, och som kan spika en champagne på producent, vintage, jordplätt o allt! Helt plötsligt är jag på zero igen. Kände att jag behövde plugga mer för att hävda mig i mitt ny umgänge, men tiden räckte inte till med två jobb, och alla vinkurser och andra event sådär 3-4 timmar bort minst. Och ärligt, så räcker inte disciplinen till att plugga på måfå.
  Nu har jag sedan ett par månader börjat jobba bara med den här vin-sajten, och vartefter resandet kommer igång så är det väl tänkt att jag ska träffa alla de här grymma vinmänniskorna mycket mer, och det vore så otroligt skönt att slippa skämmas för sin okunskap, att i alla fall ha en liten och kreddig grund att stå på. Att det dessutom skulle ge mig en tillfredsställelse i min jakt på kunskap och att veta vad jag faktiskt kan, skulle bli grädden på det berömda moset.
  Nu blev detta visst långt mycket längre än jag hade tänkt, inser att det säkert hade räckt att skriva ”jag vill vinna” men jag lider nog av skrivtumme eller nåt. I alla fall – kul att du lyssnade, jag tycker iaf att det är kul och givande att läs-lyssna på dig.
  Trevlig midsommar

 3. Tomas
  17 juni 2020 den 22:35 #

  Hej Anders
  Jag är väldigt intresserad av vin och varit kock i mååååmga år nu och har länge velat gå denna sorts utbildning ,, nästa steg är klart att tagas
  Vilka kombo man kan göra med all denna kunskap
  Tomas

 4. Anders Branje
  17 juni 2020 den 22:39 #

  För att jag är så mycket bättre på vinkunskap och vinprovning än mina vänner, men behöver ett papper på det så jag kan bevisa det! 😉

 5. Jonas Karlsson Sjöberg
  18 juni 2020 den 11:45 #

  Hej!
  Är väldigt intresserad av att få denna chans!
  Jobbar med matlagning & har alltid gjort.
  Försöker hela tiden spetsa min kompetens för att kunna para nya smaker från alla typer av råvaror till rätt dryck, och även för att kunna informera ens gäster om olika drycker.
  Grundkurs i vinkunskap hade varit riktigt roligt och bra erfarenhet att lära sig.
  Jobbade på Svalbard förra året som souschef på restaurang Huset, väldigt givande erfarenhet gav det.

  Innan turen ti Svalbard har jag jobbat 4 år på Bon ici i Malmö, restaurang o Vinbar & är tillbaka där nu. Dock är vi stängda pga rådande situationen.
  Behöver komma ikapp mina kollegor i vinkunskap.
  Är i skrivande stund på väg ner till Italien över sommaren, för att bo med min partner.
  Så målet är att även här suga åt sig så mycket italiensk vin kultur o kunskap som möjligt.
  Tack för din läsning. 😊

  Allt gott
  Jonas Karlsson

  • 21 juni 2020 den 19:14 #

   GRATTIS Jonas! Du har vunnit vinkursen! Kontakta mig omgående.

 6. Erik Nordkvist
  18 juni 2020 den 19:42 #

  För att fördjupa mina upplevelser och utveckla mitt liv som vin-amateur i ordets djupaste mening!

 7. Ingrid Grahn
  20 juni 2020 den 18:15 #

  Ja, vem tackar nej till möjligheten att fördjupa sig i en värld av viner? Genom denna kurs hoppas jag få ett språk att beskriva vinet och dess smak, terroir, druvor, kombination med mat – men framför allt få kunskap om den dryck som skänker så mycket glädje, njutning, och som funnits i tusentals år men som fortsätter att utvecklas i takt med tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: