Sockerchock – Monteagudo Pedro Ximénes

Jag kanske ska sluta gnälla på Systembolaget och deras påvra sherrysortiment för nu damp det ner ytterligare ett vin. Denna gång en riktig sockerbomb som väger in på 382 gram socker per liter!

Det är faktiskt ett bra tag sedan vi såg någon söt sherry av druvan pedro ximénes i sortimentet. Det har funnits ett par liknande viner av druvan men de har kommit från Montilla-Moriles, absolut inte illa det heller. Monteagudo Pedro Ximénes är precis så som en ”PX” ska vara: rik, simmigt söt, komplex och överväldigande. Häll över glassen eller pannacottan, njut till en bit choklad, en torr och hårdlagrad ost eller smutta på den i ensamt majestät. En riktig godsak för bara 89 kr halvflaskan. Öppnad flaska kan sparas i månader.

Mörkt brunt cocacolafärgad med hög viskositet.Stor, komplex och intensiv doft av kaffe, choklad, katrinplommon, fikon, russin, eukalyptus, läder, soja, sötlakrits, fudge, knäck och kanderade apelsinskal. Fyllig, intensivt söt och simmig med hög men väl dold syra, nästan fet munkänsla och smak av torkade frukter, russin, farinsocker, muscovado, sötlakrits, mörk choklad och lång, intensiv eftersmak av ingefära, knäck och eukalyptus.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Sherry, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: