Uppdaterat torskrecept

senapstorsk

Köpte färsk torsk på torget idag så fick bli en variant på ett gammalt recept som var väldigt lyckat. Jag ville dock ha lite mer kraft och sting i rätten så jag mistrade lite med grov dijonsenap. Enkelt men mycket bra, speciellt när vi njöt en torr cider till.

Mitt knep för att få torsken (400 g) riktigt fin är att dela den i portionsbitar och lägga den i ett isbad med kraftigt saltat vatten och saften från en citron. Där får den sedan ligga minst en timme. Fisken blir lätt rimmad och iskylan gör att den blir fast och ”skivig” i köttet.

Hårdkoka några ägg, skala och hacka. Skala potatis, dela och koka. Under tiden smälter du 50 g smör i en vidbottnad gryta/traktörpanna och vispar i 2 msk grov dijonsenap och 1 dl torr cider (alternativt vitt vin). Lägg i den lätt rimmade torsken, skiva över ytterligare 50 g smör och drössla över en stor näve finstrimlad purjolök. Lägg på locket och sjud sakta till fisken är precis färdig (knappt 10 minuter). Strö över ägghacket och servera till potatisen och gröna ärtor.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Uppdaterat torskrecept”

  1. Eva
    16 december 2014 den 20:45 #

    Å jag gjorde din Mandeltorsk idag, mycket mumsig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: