Vecchia Modena – röda bubblor från Italien

Om min klockarkärlek till lambrusco har jag tidigare skrivit om här och här. Nu äntligen finns det en lambrusco på Systembolaget som faktiskt lever upp till den standard som visar hur bra det mousserande röda vinet gör sig på matbordet. Tyvärr bara en tillfällig lansering så passa på. För 69 kronor vågar du att prova.

Vecchia Modena har en djup purpurfärg och en ganska tät mousse. Stor och bärig doft av solvarma och nykrossade blåbär, svarta vinbär och mörka körsbär smat en liten ton av vingummi och sötlakrits. Smaken är medelfyllig, snudd på halvtorr med en balanserande bärsyrlighet och skalkärvhet. Massor med med mörka bär, nästan som att äta blåbär och svartvinbär direkt ur handen. Enkelt, charmigt och bara 9,5% alkohol. Som gjort för en helglunch i solen med massor av småplock, pasta och sallader.

Du vet väl att Öhmans Mat & Vin finns på Facebook också? Gå in och ”gilla” så får du blogguppdateringar och annat direkt i ditt facebookflöde. Bra va?

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Vecchia Modena – röda bubblor från Italien”

  1. Patrick
    11 april 2014 den 10:12 #

    Vågar man på att bjuda detta till en bolognese? Till ett gäng grabbar o tillika vinnördar..jag tror ingen vågat sig på detta tidigare i våra sammanhang åtminstone:)

    • 11 april 2014 den 10:26 #

      Klart du vågar. Vad är det värsta som kan hända?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: