Pollo alla cacciatore – jägarkyckling

”Kyckling på jägarens vis” är lite som en coq au vin på italienska. Servera med pasta, sallad, bröd och en enkel chianti.

Salta och peppra 6 kycklingklubbor (lår och ben) eller 8-10 kycklinglår med benet kvar. Hetta upp ett par matskedar olivolja i en gjutjärnsgryta och stek i omgångar på medelhög värme cirka 5 minuter på varje sida. Under tiden hackar du 2 gula lökar och skär 300 g portabello-svamp i sockerbitsstora bitar. Ta upp kycklingen och låt svalna på ett fat. Häll bort det mesta av fettet i grytan och fräs löken och svampen tills den börjar bli gyllenbrun. Riv eller pressa ner 4-5 vitlöksklyftor och fräs hastigt. Pudra över 3 msk vetemjöl och fräs ett par minuter under omrörning. Slå i 3 dl rött vin och skrapa loss det bruna som fastnat i botten  på grytan. Häll i 2 burkar krossade tomater, 1,5 msk koncentrerad kycklingfond (eller 1 tärning), 2-3 msk kapris, 2 tsk salvia, 2 tsk timjan, 4-5 mosade sardeller och skalken av en bit parmesan (om du har) och låt sjuda upp. Dra skinnet av kycklingbitarna och lägg ner dem i såsen, sänk temperaturen, på med locket och låt puttra sakta i ungefär 45 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Följ bloggen på Facebook!

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: